Workshop-uri Cinema.edu

Daca ai participat la cele patru proiectii din cadrul programului Cinema.edu, iti propunem 4 workshop-uri  de educatie cinematografica prin care ne poti arata, intr-o maniera creativa si personala, care film te-a impresionat cel mai mult.

Daca si ceilalti participanti considera ca lucrarea ta este cea mai buna, poti pleca acasa cu premiile pe care le oferim la final: 12 aparate foto si camere video Sony, 100 DVD-uri cu filme de colectie (Chaplin si Stan si Bran) si 150 de reviste Rahan oferite de Adevarul Holding, 200 de albume de arta cinematografica si carti de cultura generala oferite de editurile Litera si Igloo, 12 filme de colectie oferite de Carturesti.

Workshop-urile vor avea loc in zilele de 17, 18 si 19 iunie la Noul Cinematograf al Regizorului Roman (Str. Monetariei, nr. 3) si se adreseaza copiilor si tinerilor inscrisi in programul Cinema.edu, care, pe parcursul celor 3 luni au participat la proiectiile de la Noul Cinematograf al Regizoruluyi Roman.

Trimite un e-mail pana la 15 iunie pe adresa info@cinema-edu.ro cu numele, scoala/liceul cu care ai participat la Cinema.edu si varsta ta. Vei primi un e-mail de confirmare de indata ce il primim. Grabeste-te! Locurile sunt limitate!

Iata ce workshop-uri iti propunem:

–          Workshop-ul  pentru tinerii cu varsta intre 14 – 16 ani se va desfasura in data de 17 iunie, intre orele 12.00 – 16.00 la Noul Cinematograf al Regizorului Roman. Vor fi formate grupuri de cate 15-20 de participanti care vor lucra cu invitati din lumea filmului (Horea Murgu, profesor UNATC, criticul de film Florin Barbu).

Pornind de la un film dintre cele 4 vizionate pe parcursul celor trei luni de program, participantii la workshop vor avea de realizat intr-o maniera creativa o lucrare personala  legata de receptarea acestuia – un afis, un material foto/video pornind de la un film/de la o idee dintr-un film.

–          2 workshop-uri pentru copii cu varste intre 8-10 ani si 10-12 ani se vor desfasura in data de 18 iunie (10.00 – 12.00 si 12.00 – 14.00) la Noul Cinematograf al Regizorului Roman.

Grupuri de cate 15 copii vor reda in imagini/desene/colaje impresiile despre unul dintre filmele propuse categoriei lor de varsta in cadrul programului Cinema.edu sub indrumarea unor profesionisti din domeniul cinematografic si al artelor plastice (Radu Igaszag, Maria Murgu, Carmen Lopazan)

–          1 workshop  pentru copii cu varsta intre 12-14 ani se va desfasura in data de 19 iunie, intre orele 10.00 – 14.00 la Noul Cinematograf al Regizorului Roman.

Integrati intr-un proiect comun, participantii trebuie sa asocieze anumite imagini si cuvinte unor sentimente, idei plecand de la filmele vizionate. Un scenarist si un operator de imagine vor oferi spriin pentru realizarea acestui workshop.

–          Modalitatea de inscriere: daca ai participat la toate cele 4 proiectii din cadrul Cinema.edu in perioada 7 martie  – 10 iunie si vrei sa participi la workshop-ul propus categoriei tale de varsta, trimte un e-mail pe adresa info@cinema-edu.ro pana la data de 15 iunie cu numele, varsta, scoala/licel unde inveti si workshop-ul la care vrei sa participi. Vei primi o confirmare de participare tot prin e-mail.

Participarea la workshp-uri este libera, in limita locurilor disponibile.

Toate materialele folosite in cadrul workshop-urilor (imagini, hartie, instrumente de scris/colorat, aparate foto, camere video, laptop, videoproiector) vor fi puse la dispozitie de catre organizatori. Participantilor li se vor pune la dispozitie 12 aparate foto si camere video, care vor fi apoi oferite cadou celor 12 finalisti. Tot ei vor forma un juriu si vor determina care sunt cele mai bune lucrari.

La final, toti partcipantii vor primi diplome de participare si cadouri oferite de sponsorii proiectului: 12 aparate foto si camere video Sony, 100 DVD-uri cu filme de colectie (Chaplin si Stan si Bran) si 150 de reviste Rahan oferite de Adevarul Holding, 200 de albume de arta cinematografica si carti de cultura generala oferite de editurile Litera si Igloo, 12 filme de colectie oferite de Carturesti.

Organizator: Asociaţia Culturală Macondo

Cu sprijinul: Fundaţiei Soros România, Inspectoratului Şcolar Bucureşti, Muzeului Ţăranului Român, Cineteca Bologna, Institutul Francez, Centrul Ceh,Colegiul Tehnic Media

Finanţare: Centrul Naţional al Cinematografiei, Europa Cinemas, Fundaţia Soros, Centrul Tehnic Media

Sponsori: Sony, Editura Litera, Adevărul Holding, Cărtureşti

Parteneri media: Adevărul, Dilema Veche, Dilematix, TVR Cultural, ItsyBitsy, clopotel.ro, 220.ro, Caţavencu, Liternet, cinemagia, Modernism, Ginger Group, Veiozaarte, LumeBuna.ro

Advertisements
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: